Hubená mrcha


Je až neuvěřitelné jak Vám jedna knížka může změnit život, pohled na něj ..
Co se týče lidského chování vydržím docela hodně, možná už jsem víc odolnější po tom, s čím jsem se setkala. Knížek, ale zatím mými prsty neproplulo mnoho, proto u mě došlo k ovlivnění, jaké bych nečekala.




Skinny Bitch mě dokázala rozesmát, dokázala mě rozbrečet  zamýšlet se nad věcma, které bych asi jen tak neřešila.

 Asi už nikdy se nebudu dívat na potraviny, tak jako do teď. Dočetla jsme se hrůzné věci o zacházení se zvířaty ve velkochovech, o věcech, které vám denně vštěpují reklamy a další marketingové záležitosti do hlavy.
Po přečtení nejhorších vět (kapitoly 6) jsem dostala k masu nepředstavitelný odpor!(nadruhou stranu vyrovnat se s tím, že se něco takového opravdu děje, to je snad nemožné) Se slzami v očích jsem přemýšlela ,zda mám v čtení pokračovat nebo přeskočit těchto pár stran. Dočetla jsem to. Od té doby se masu vyhýbám, dá se říct, že ho vlastně vůbec nejím. Více než měsíc jsem nepozřela ani kousek, ale nevím jak to půjde dál, každopádně se snažím ho omezit na minimum.

 Nechci jen psát jak to ovlivnilo mě, ale chci vám taky přidat pár ukázek z kapitol této knihy.


 Kapitola, která mi změnila život ! Doporučuju přečíst !


 Dále najdete mnoho užitečných tipů na sestavení jídelníčku. Takový slovníček pojmů z knihy, rejstřík vitaminů, potravin a dalších prospěšných věcí.



 Pokud jste našli chvilku a přečetli jsi aspoň pár těchto ukázek, ráda bych věděla jaký z toho máte pocit.
Přemýšlíte o této knize ?

Také bych pohrdla nějakými tipy na čtení od Vás : )

14 comments:

  1. Hnus! Přečetla jsem si pouze první 2strany z 6.kapitoly a dál už to nečtu! :)Je to hnus,jak se v dnešní moderní době jedná se zvířaty,ale na druhou stranu něco papat musíme :)Mně osobně maso moc nejede,jen to kuřecí.A o tom jsem si tu radši nečetla nic!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já to beru, je to tak v potravním řetězci zažité, už se to určitě nezmění, ale mohla by se trošku změnit ta rozežranost lidi. V době kdy se na maso stáli řady a nakonec se na člověka ani nemuselo dostat si toho určitě více vážili.

      Jinak spíš než o tu konzumaci, mi jde o to neskutečné týrání, které na těch zvířatech páchají :( to ne naprostá ohavnost a těm zrůdám bych provedla to samé a né jednou !

      Delete
    2. Ano, jde tu o to, jak se k těm zvířatům chovají! V dnešní době by se daly určitě vymyslet jiné techniky omračování (zabíjení) zvířat, kterými by ty zvířata až tolik netrpěla :) A proboha, který ichtyl nastavil, že musí být porážka co 3s?! Pak se divíme, že obchody prodávají zkažené maso, když se to nestíhá ani prodávat :)

      Delete
    3. No opravdu ti ''lidé'' musí mít vymyté mozky a neuvěřitelnou touhu po penězích, když dokáží dělat něco takového.

      Delete
    4. kdyby to nedělali, tak to maso nemáš na talíři.. rozlišovat na dobrou a špatnou smrt není nejlepší nápad.. tak či tak z toho zvířata asi radost mít nebudou.. pro mě je jediná možnost - nepodporovat tento průmysl :)

      Delete
  2. Tu knížku musím mít! Hned zítra se půjdu kouknout do knihkupectví :)

    ReplyDelete
  3. Ahojky moc se mi líbí tvůj blog. Kniha vypadá moc zajímavě, nechtěla bych nafotit celou a dát na ulozto? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, pokud se ti nechce investovat,
      zkus navštívit knihovnu, mrknu na internet : )

      Delete
  4. To snad ne.. Chce se mi z toho brečet. To je takovej hnus, co jim dělaj! To nemůžou být ani lidi, tohle by normální člověk nemohl udělat!! Je mi z toho vážně zle.. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jak říkáš, tohle se za ''lidi'' považovatn edá ..

      Delete
  5. Tu knížku mám taky a kapitolu 6 jsem celou nedala... Je to šílený!! Ta kniha mi taky změnila život, ale v tom smyslu, že si hlídám co jím. Maso jsem nepřestala jíst, ale nekupuji si ho od "velkovýrobců". Na druhou stranu u nás to není taková masová vražda, jako v USA, máme to tu naštěstí o něco přísnější a nedá se to tu tak tutlat. U kuřecího je těžší uhlídat podmínky, ve kterých žijí.
    Díky této knížce studuji každou etiketu jak blázen :-DDD
    Je fakt, že je na každém z nás, jak tu knihu pojme. Oni to berou docela drasticky "vegansky", ale v americe a jejich stylem "práškování" všeho živého to asi jinak nejde. My máme možnost si ještě koupit domácí vajíčka (nebo je dostat od babičky).
    Jinak jsem dělala pokus... Jsem totiž dárcem krve a chvilku jsem nejedla maso a snažila se železo nahradit jinak, ale při klasické předdárcovské kontrole jsem měla nízkou hladinu železa, naštěstí na hranici,takže jsem darovat mohla. Ale zase tady nechci vnucovat tvrzení, abys jedla maso :) Jen příklad reakce mého těla. Podle mě každé tělo reaguje jinak a my musíme najít tu nejlepší cestu a tahle kniha nás v tom nakopne, abysme to už konečně udělali.
    O.k. už končím, už jsem se tu moc rozvětvila, omlouvám se :-DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji ti za tvou reakci : )
      A je mi jasné, že né všude to takhle chodí, ale přeci jen to co se dnes děje je fakt hrůza a děs.

      Delete
  6. Joo, tuhle knížku jsem četla a bylo mi z ní docela smutno, obzvlášť když jsem se dočetla, jak šíleným způsobem se chovaj lidi ke zvířatům... Fakt otřes..

    ReplyDelete