Acne war



Nekonečný boj s akné.
To je dnešní téma toho článku. Před rokem jsem byla dost nevrlá, když se mi na obličeji sem tam objevil nějaký pupínek. ... no a teď ? Nikdy v životě mě nenapadlo, že po přehoupnutí osmnácti let by se mi mohla takhle zhoršit pleť. Vždyť akné je přece pro puberťáky/teenagery, nebo ne ?

CO POMOHLO VÁM ?


 Pleťové vody
O Bioderma a jejich vodách už je napsáno mnoho, proto se spíš zaměřím na to, co já a tady ten přípravek.
Popravdě, jsem čekala zázraky, které se neděly. Údajně je určená na slabší formu akné, možná proto.Co určitě vyzdvihnu je nealkoholové složení, tudíž po použití vaše pokožka nezareaguje ještě větší tvorbou mazu, pokožku hezky zmatní a redukuje začervenalé místa. Cenově se pohybuje kolem 450CZK a najdete na webu v partnerských lékárnách např. Dr.Max.

Clinique jako takové, znám spíš pod známími 3 kroky, já se rozhodla vyzkoušet tohle čistící tonikum na mastnou a problematickou pleť. Make-upu vás zbaví bravurně stejně tak jako mastnoty, ale dala bych si pozor na oční okolí, protože tomu mému nedělá moc dobře.   Po čistění cítím mírné štípání a když opomenu tu vůni vodky a na mě možná až trošku drastické působení na pleti, jsem spokojená. Stojí stejně jako výše zmiňovaná Bioderma jen za 200ml .

Micelární voda od Ziaja mě mile překvapila. S touhle vodou můžete přes oči klidně přejet, ale jako celkové odlíčení očí bych radila raději dvoufázový odličovač. Pleť pěkně  zklidní a jemně čistí. Další plus může být nealkoholové a bezparabenové složení. Cena cca 90CZK za 200ml balení.

Tenhle krém je sice na předpis, ale pokud vás trápí akné, myslím si, že si ke kožní rádi zajdete. Vysušuje místa na pleti, takže při načínajícím rašení pupínku aplikujete a tohle je zneškodní. Je taký skvělý na černé tečky, které redukuje, díky olupování pleti. Doporučuju po aplikaci na druhý den použít peeling a nanášet jen v malinké vrstvě. 



Dermacol Gommage Cleanser with Tea Tree 
Čisticí gel na obličej s malými částečky používám po působení Retinu. Pleť je po něm hebká a zbavuje mě šupinek. Žádný zázrak vám ale s obličejem neudělá.



Zinek a B komplex
Pilulky/ Vitamíny z lékárny, které vám pomáhají bojovat zevnitř. Zinek navíc prospívám nejen pokožce, ale i vlasů a nehtům.



Jak krutě šel čas.


Nejdříve jsem sem fotky nechtěla dávat, ale přece jen, ať víte, že mám opravdu důvod si stěžovat. 

Neboť před rokem jsme měla plet tak skvělou, že jsem ani makeup neoptřebovala, ale teď ?


Dotazy na ASK

26 comments:

  1. přesně to se mi stalo teď v patnácti!!! čistá pleť,občas pupínek ale najednou bum a mám to samé co ty..zkusím tvé rady :)

    ReplyDelete
  2. Jé, to mě mrzí, že se ti tak zhoršila pleť :( Děkuju bohu za to, že jsem nikdy s pletí žádné problémy neměla...

    ReplyDelete
    Replies
    1. To si opravdu šťastný člověk, já taky dříve ne :(

      Delete
  3. Neboj, tu pleť tak strašnou nemáš, jestli tě to uklidní, jsem na tom hůř :D Ale i tak chápu, že je to nepříjemné, já na akné trpím už fakt dlouuuho a asi i dlouho budu, mám spoustu boláků na tvářích, který se léčí fakt dlouho a strašně bolí. Taky jsem na blog fotky přidávala a nejdřív si řikala, hmm ne nedám je tam, ale pak jsem je tam dala, aby všechny ty holky co maj "akne" ( čti jeden pupínek za sto let) přestaly skuhrat.
    Mně teď docela pomáhá glyco A. Mrkni na to :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neuklidní ! :D
      Chci zpátky mou pleť před rokem :'(
      Kouknu děkuju za tip : )
      Snad bude líp.

      Delete
  4. Páni, to je fakt hrůza, že se ti to zhoršilo až TAK :( Krémy na předpis jsou asi nejúčinnější, co? Já mám naštěstí plet skoro bez chybičky, sem tam se něco objeví, ale nic převratného. Musím zaklepat a tobě přeju, at se toho co nejdřív a účinně zbavíš ;)

    Zvu vás všechny ke mně na giveaway!

    ReplyDelete
  5. Mě je 17 a asi před dvěma mesíci se mi atalo to samé. Nikdy jsem neměla uplně skvělou pleť,semtam pupínek, ale pak se mi začly dělat takové ty bolavé bouličky. A najednou bác a pleť mám celou červenou. Bez make upu a pořádného krytí,bych nikam nevyšla... Dřív mi pomáhal ryor,ale teď už ani ten ne. Chystám se vyzkoušet lekárenskou kosmetiku,ale zatím pořádně nevím,do čeho bych měla jít :) přece jen je to velká investice

    ReplyDelete
    Replies
    1. Právě a někdy ani ta investice nepomůže a zjistíš,
      že ti pomáhá úplně něco banálního.

      Delete
  6. mňa netrápi ani tak akné ako čierne bodky :/ :/ držím palce, snáď sa ti to čoskoro "vylieči" :)

    http://slyfestyle.blogspot.sk/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo, tak na tom jsme stejně.. Černé tečky jsou taky pěkně tvrdej oříšek..
      Určitě se ti pleť časem zlepší! Držím palce..
      Mě kupodivu pomohla antikoncepce :D

      Tínka

      Delete
  7. Mě pleť trápí už asi od 12let a pořád mi nic nepomohlo.. Jezdila jsem 3 roky na kožní a nic.. Už fakt nevím, co by mi mohlo pomoct :(
    Nikus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takové nešťastné trápení :(
      Snad se ti pleť umoudří co nejdřív : )

      Delete
  8. Mně se stejný stav stal potom co jsem vysadila HA. Pupínky mám stejné, ale více o kolo pusy a brady, kdežto tebe trápí hlavně na lícních kostech. Na podzim jsem byla poprvé na chemickém peelingu - zbytečně vyhozené peníze a ještě se mi začaly dělat více pupínky na bradě, tak až ti ho bude kožařka nutit, odmítni! Aji když si přečteš recenze, tak píšou, že na chvíli to pomůže, ale za chvíli je to zpět. Od podzimu také používám lékarenskou kosmetiku Eucerin a od kožařky Skinorén, řekla bych, že totožné s tím tvým Retinem. A jak píšeš že po tom Retinu si dáváš peeling, ten bych nepoužívala. Při vážnějším a stroupkovatém akné ti to může rozshnisat, tak se radši párkrát za den přetři hydratačním krémem. Jinak jsem taky přřemýšlela o třech krocích od Clinique, ale nejdřív chci zůstat tak rok u Eucerinu, protože se prý ta kosmetika nemá moc sřídat. A všimla jsem si, že když používám obyč. make-up od Astoru mám pak pupínky červenější, takže si hodlám zainvestovat do BB od La Roche Posay, které pleť sjednotí a samotné pupínky už krytím trápit nebudu. Přeji hodně štěstí s léčbou :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Co se týče peelingů požívám ty jemnější nebo tento od Dermacolu : )
      Od La RP jsem měla přípravky na akné, ale prostě o nebylo ono :(...
      A já používám makeup od Revlonu a ten mám ráda, kryje, je přímo určený na mastnou pleť. Mohu doporučit.

      Delete
  9. Já ti můžu doporučit ještě AKN fluid od Biodermy, stojí to také cca 400Kč/30ml, ale jakmile se mi objeví sebemenší náznak pupínku, dám silnější vrstvu na noc a pupínek ani nevyraší! :) jinak se zelenou micelárkou jsem spokojená, mám k ní i peeling, čistíci gel a právě ten AKN. Na akné trpím také už pěkných pár let, jako některé slečny. Nepomohla mi ani HA, ani přípravky od dermatoložky. Ty zabraly jen na tu hodně hodně špatnou pleť, kterou jsem měla. Teď jsem na tom asi jako ty. Objevují se mi pupínky hlavně na tvářích a na bradě, na čele jednou za čas akorát "krupička", ale většinu času mám čelo v pohodě.. Sem tam je to lepší, sem tam to je horší. Zrovna teď mám také nějaké divné období s pletí, nevím proč. Čokoládu jsem přitom neměla hrozně dlouho. O té vím, že mi pupínky dělá. Můžu si dát tak čtvereček-dva za pár dní :D Ale to divné období mám i s vlasy teď.. možná je to tím počasím :D kdoví

    ReplyDelete
    Replies
    1. Měla jsem Sébium AKN od Biodermy, ale také nic jen pálení a vysušování.
      Měla jsme i
      La Roche-Posay Effaclar / Effaclar DUO .. to už bylo na pleť příjemnější, ale žádné zázraky a už vůbec né dlouhodobé.

      Delete
    2. La Roche mi vůbec nepomohlo, do teď to mám doma.. zatímco s Biodermou jsem spokojená nejvíc :)

      Delete
  10. No teda to je vážně ošklivé zhoršení :( Velmi podobnou pleť jako máš ty teď jsem měla cca před pěti lety a momentálně díkybohu je to celkem ok ... pupínky se mi dělají jen občas, ale spíš mě trápí dost rozšířené póry na tvářích :( Já na mojí mastnou pleť používám komplet zelenou řadu Bioderma a v rámci možností jsem spokojená ... hold pleť jako porcelánová panenka nebudu mít nikdy :/
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    ReplyDelete
  11. mne nepomohlo zatial nič ale chystam sa už konečne niekedy na biodermu


    POZYVAM VAS NA GIVEAWAY POSLEDNY DEN http://aj-ro-na.blogspot.cz/search/label/Giveaway

    ReplyDelete
  12. Mě se taky teď zhoršila pleť , ale asi né tolik jako tobě ...
    Zatím mě nic nepomáhá ... :(

    ReplyDelete
  13. měla jsem to ještě horší ..neuvěřitelné ale fakt že jo,ještě minulý rok v létě když se dívám zpětně na fotky,ale teď je to o 100% lepší a už se jenom hojí ty fleky takže nemám problém vyjít bez makeupu,to dřív NIKDY!
    Kromě těch věcí jako čištění je základ apod je taky důležitá psychika...myslím že možná i nejduležitější : )

    ReplyDelete
  14. no a ještě ti můžu doporučit prachovou masku od Nobillisu.Je to sice dražší záležitost ,ale dělat každý den večer klidně nechat i přes 2 hodiny,co nejdýl-je to čistě přírodní ,pak nemusíš utrácet za všechny tahle zázračné vodičky z lékáren.ta maska je nejlepší prostě! kdybys ju chtěla zkusit tak dej vědět klidně ti ji obědnám taky,já se bez ní neobejdu ;)

    ReplyDelete
  15. něco podobného se mi teď taky děje/dělo, sice mám ty pupínky spíš velice malé, ale občas se udělají hojně, je to prý asi tím, že mám tenkou kůži na tváři a tak mi tam praskají žilky, doma máme nějaký doplněk stravy, ale ten mi nijak extra nepomáhal, když jsem ho zkoušela, máma má krém asi za 700, ale po jeho použití se mi to zhoršilo...musím zaťukat, že teď to není už tak hrozné, protože mám suchou pleť a každý večer se mažu tou klasickou Niveou a musím říct, že to tomu celkem prospívá:)

    ReplyDelete
  16. ja som mala plet donedavna uplne v poriadku a teraz po 23ke sa mi zacalo tvorit akne podobne ako tebe na licnych kostiach a v okoli brady. vyskusala som pripravky z drogerie urcene na akne a neskor aj lekarenske vyrobky. mala som aj zelenu radu od Biodermy, ta nezabrala. co pomaha mne najviac je krem s nazvom: SUDOCREM. maju ho v dm drogeriach v oddeleni s detskou kozmetikou. pouzivam ho len vecer lokalne na vyrazky v hrubsej vrstve. je fakt super. odporucam. taktiez je dobra aj zinkova masticka z lekarne. z drogerie mi zaberala aj zelena pletova voda od Neutrogeny a ktomu denny a nocny hydratacny krem v 1 tiez od Neutrogeny. rada na cierne bodky: najlepsia je pletova voda z DM taka mala oranzova AMICA ktora stahuje pory.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zinkovou mast používám, i vodičku od Amica :)
      Chci teď 'nasadit' léčbu zářením.
      Tak snad se vydaří :)

      Delete